
فرقی نمی کند شرایط زندگی شما چیست، اما به احتمال زیاد استرس به شکلی در زندگی روزمره تان نقش دارد. به ندرت کسی می تواند بگوید که زندگی کاملا بدون استرسی دارد. آنچه برای فردی تحملناپذیر و طاقتفرساست ممکن است برای دیگری موجب موفقیت شود؛ اما فارغ از اینکه چه عاملی استرس را در فرد ایجاد میکند، هر کسی میتواند یاد بگیرد که این فشار را از خود دور سازد.یادآوری این نکته به خودتان میتواند به شما کمک کند که حتی در موقعیتهای فوقالعاده استرسزا، خونسردی خود را حفظ کنید. سعی نکنید نقش اول نمایشی غمانگیز را بازی کنید. وقتی مشکلی استرسزا پیش میآید بهخودتان بگویید: دنیا به آخر نرسیده! این کار به شما کمک میکند تا بر اوضاع تسلط یابید.قبول کنید که شاید همیشه به چیزی که میخواهید نرسید؛زیرا این پذیرش استرس را کاهش میدهد.
در اینجا به بیان برخی از روش های موثر در کاهش استرس خواهیم پرداخت :
پیاده روی و قدم زدن : به جز مزیتهایی که انجام یک کار عملی دارد، راه رفتن تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد. برخی شرکتها، مانند فیسبوک در فضای کاری خود تردمیل گذاشتهاند تا کارمندان بتوانند هنگام جلسات تلفنی روی آن راه بروند. حتی وقتی در خانه کار میکنید و گاهی جلساتی به صورت ویدئو کنفرانس پیش میآید، اگر از تردمیل استفاده کنید متوجه میشوید که انرژی شما افزایش مییابد و میتوانید در بحثهایی که نیاز به همفکری دارد، بهتر فکر کنید.
بازی کردن : لذت بردن از یک بازی خوب با گروهی از دوستانتان و یا بازی های آرامش بخش آنلاین می تواند ذهن شما را از عوامل استرس زا خالی کرده و حال شما را بهتر کند. بازی ها باعث می شوند که فشارهای ناشی از تنش به خوبی کنترل شوند زیرا مردم به شدت از بازی کردن لذت می برند و مدام دوست دارند این روند را تکرار کنند.
در زندگی سخت نگیرید : وقتی به دلیل موضوع خاصی دچار استرس میشوید، از خودتان سوال کنید که آیا این موضوع آنقدر اهمیت دارد که به خاطر آن دچار پریشانی شوید. واقعیت این است که اکثر مسایل روزمره که باعث ایجاد استرس میشوند، تهدیدی برای زندگی به شمار نمیروند مگر این که مربوط به اموری از قبیل خانواده یا سلامت افراد باشند. هر گاه احساس کردید جلسه امروز آنطور که انتظار داشتید نتیجه نداشت و یا متوجه لکی روی لباس خود شدید، دچار پریشان خاطری نشوید، اینها مسائل تعیینکننده زندگی نبوده و باعث بروز فاجعه نمیشوند. با وجود مشکلات زیادی که هر روز به سمت شما هجوم میآورند، افتراق مسایل مهم و تعیینکننده از سایر مسایل میتواند نقش مهم و اساسی در جلوگیری از استرس شما داشته باشد. کمی راحتتر گرفتن موقعیتها باعث کاهش استرس و فشارهای روانی ناشی از آن در شما میشود.
ذهن خود را متمرکز کنید : چند دقیقه تمرین ذهنی در هر روز میتواند به کاهش استرس شما کمک کند. تحقیقات نشان میدهد که مدیتیشن روزانه ممکن است مسیرهای عصبی مغز را تغییر دهد و از اضطراب شما کم کند. این کار سادهای است. صاف بنشینید و هر دو پای خود را روی زمین بگذارید. چشمانتان را ببندید. با صدای آهنگین و آرام جملات مثبتی مانند “من در آرامش هستم.” یا “من خودم را دوست میدارم.” را با خود زمزمه کنید. یک دست خود را روی شکم قرار دهید تا زمزمه شما با تنفستان هماهنگ باشد. اجازه دهید تا هرگونه افکار منحرف مانند ابری شناور از ذهن شما بیرون رود.
از الکل دوری کنید : شاید تصور کنید که مصرف الکل باعث کاهش استرس و اضطراب شده و شما را از مشکلات رها می کند اما کاملا در اشتباه هستید. اگر چه ممکن است در کوتاه مدت این کار را انجام دهد اما در واقع الکل سطح سروتونین و دیگر انتقال دهنده های عصبی مغز را تغییر می دهد و استرس شما را بدتر می کند. در حقیقت، بعد از اینکه اثر الکل از بین می رود، احساس استرس بیشتری نسبت به قبل می کنید.
نوشتن را امتحان کنید : نوشتن خاطرات به دلیل آنکه تاثیرات مراقبهای و فکری به همراه دارد، یکی از راههای موثر برای از بین بردن علائم مربوط به استرس است. تهیهی یک فهرست شکرگزاری روزانه واقعا به شما کمک میکند جنبههای مثبت زندگیتان را بهتر ببینید، بنابراین به صورت روزانه زمانی را صرف نوشتن مطالبی کنید که میتوانند خوشحالتان کنند.
از ته دل لبخند بزنید : محققان براین باورند که خنده بهترین دارو است و این موضوع کاملا حقیقت دارد. خندیدن با صدای بلند باعث افزایش اکسیژن و جریان خون می شود. که این امر بطور خودکار باعث کاهش استرس می گردد. این امر که زندگی را سخت نگیرید، کمک می کند تا فرد بتوانید زندگی بهتر و ساده تری داشته باشد. زمانی که شخصی شما را به سوختن و ساختن نصیحت می کند، چشمان خود را ببندید.
آرام کردن سیستم عصبی با برخی وانش ها : واکنشهای آرام بخش اقداماتی است که به طور مستقیم با افزایش استرس، تنش و درد مقابله میکند. برای این منظور تنفس دیافراگمی یا دیگر تمرینات تنفسی یوگا توصیه میشود. این روشهای آرامش بخش از طریق کاهش فشار خون، ضربان قلب و گرفتگی ماهیچهای سیستم عصبی را آرام میکنند. زمانیکه ذهن در وضعیت استرس باشد تنفس سخت میشود. اما بررسیها نشان میدهد زمانیکه فرد آگاهانه تنفس خود را تغییر دهد میتواند به سرعت تغییر احساسات خود را حس کند.
منبع و ماخذ : pishro-teb.com