سکته چشمی چیست و علل و عوامل آن کدامند

سکته چشمی چیست و علل و عوامل آن کدامند

بطور کلی سکته عملی است که در اثر عدم خون رسانی به اندامی خاص مانند: مغز، قلب و یا حتی چشم به وجود می آید. سکته چشمی یکی از خطرناک ترین انواع سکته ها به شمار می آید که عوارض جبران ناپذیری را برای فرد مبتلا در پی خواهد داشت. سکته ها تنها در مغز اتفاق نمی افتد. بلکه هم چنین آن ها می توانند در چشم ها اتفاق بیفتند. این نوع سکته انسداد شریان شبکیه نامیده می شود.رگ های خونی مواد مغذی حیاتی و اکسیژن را به هر قسمت بدن حمل می کنند. زمانی که این رگ ها باریک می شوند یا توسط لخته خون مسدود می شوند, منبع خون قطع می شود. منطقه آسیب دیده ممکن است آسیب جدی به نام سکته داشته باشد. این بیماری ناشی از اختلال در خون رسانی به عصب بینایی بوده و باعث کاهش ناگهانی حدت بینایی یا دید محیطی خواهد شد. عصب بینایی مشابه کابل سیمی می باشد که حاوی حدود یک میلیون رشته سیم مستقل یا عصب های بینایی است. هر کدام از رشته های عصبی حامل اطلاعات مربوط به قسمتی از بینایی بوده و آنها را به مغز منتقل می کنند.

در اینجا به بیان برخی از مهمترین عوامل و علل و عوارض ایجاد سکته چشمی خواهیم پرداخت :

دارو های هورمنی :  برخی داروها مثل داروهای هورمونی بدنسازی که باعث غلظت خون می‌شود، می‌تواند باعث بسته شدن ورید شود، چون جریان خون غلیظ شده مختل می‌شود و وقتی خون جریان نداشته باشد، انسداد به وجود می‌آید که تغذیه بافت را دچار مشکل می‌کند و سکته چشمی به وجود می‌آید. 

کاهش جریان خون چشم : کاهش جریان خون در رگ‌های قسمت جلویی عصب بینایی باعث سکته چشم می‌شود. عصب بینایی مثل یک سیم فلزی، مغز را به چشم وصل می‌کند و حاوی میلیون‌ها رشته عصبی و رگ خونی است. اگرچه سکته چشم می‌تواند در اثر انسداد کامل رگ خونی تغذیه کننده عصب بینایی رخ دهد، ولی می‌تواند در اثر کاهش جریان خون چشم هم اتفاق بیفتد.

فشار خون : مشکلاتی که جریان خون را تحت تاثیر قرار می دهند مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا می تواند باعث بروز این عارضه شود.

آسیب به عصب بینایی : عصب بینایی پشت شبکیه قرار دارد، کار این عصب انتقال پیام‌های بینایی که از سلول‌های شبکیه می‌آید، به مغز است. درواقع، این عصب، شبکیه را که مسئول بینایی است، به مغز وصل می‌کند اگر خونرسانی به این عصب که وظیفه رساندن پیام‌های بینایی را به مغز دارد، در اثر مشکلاتی مثل ابتلا به دیابت، فشارخون و… مختل شود، در اثر این اختلال، عصب آسیب می‌بیند و دید فرد ناگهان کاهش می‌یابد چون پیام‌های بینایی به مغز منتقل نمی‌شود.

برخی داروهای ضد فشار خون : اگر ذخیره غذایی و اکسیژن عصب بینایی قطع شود، بافت عصبی دچار آسیب شده و از بین می‌رود و در نتیجه باعث کاهش بینایی می‌شود. برخی پزشکان معتقدند داروهای ضد فشارخون جدید که قوی هم هستند، فشارخون را در هنگام خواب خیلی پایین می‌آورند و باعث سکته چشم می‌شوند.

ئوواسکولاریزاسیون : شرایطی که در آن رگ های خونی غیر عادی در شبکیه تولید می شوند. می توانند به زجاجیه نشت کرده و باعث ایجاد اختلال شوند.در موارد شدید، شبکیه چشم می تواند به طور کامل از هم جدا شود. با توجه به شکل گیری رگ های جدید، نئوواسکوالر آب سیاه، فشاری دردناک در چشم را افزایش می دهند.

کسانی که بیماری قلبی دارند : عوامل خطر ساز بیماری قلبی در خطر ابتلا به سکته چشم نقش دارد. یک مقاله در مجله Eye بیان می‌کند که ۶۴ درصد از افراد بعد از ابتلا به یک سکته چشمی دست کم یک عامل خطر ساز تشخیص داده نشده بیماری قلبی داشته اند. بزرگترین عامل برای این افراد کلسترول بالا بود.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

روش های مناسب جهت کاهش تفکرات منفی چیست

د اردیبهشت 1 , 1399
روانشناسان معتقدند که تفکر بیش از حد می تواند باعث بروز اشکالات اساسی در اعمال انسان شود، به ویژه برای خانم هایی که در استرس و ناامیدی بسرمی برند، به اضطراب و افسردگیشان منجر خواهد شد. احساسات منفی شما را رنج می دهند و موجب از دست دادن بسیاری از […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها