علت های اصلی بروز واکنش های آلرژیک چیست

علت های اصلی بروز واکنش های آلرژیک چیست

حدود ۲۰ درصد مردم دچار آلرژی هستند. آلرژی یا همان حساسیت، در واقع پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی شماست. در چنین شرایطی بدن شما نسبت به مواد بی ضرر مثل گرده ی گلها، موی حیوانات یا غذا عکس العمل نشان می دهد. تقریبا هر چیزی ممکن است حساسیت را تحریک کند. آلرژی در انسان ها به شکل های مختلفی خود را نشان می‌دهد، از حساسیت دارویی و غذایی تا حساسیت به عوامل محیطی، میتوان آلرژی را یکی از گسترده ترین انواع بیماری در کره زمین نام برد. هرکدام از این شکل های حساسیت علائم ، پیشگیری و درمان مختص به خود را دارد که دانستن آنها می تواند مفید باشد و ما را از بسیاری از عوارض این بیماری در امان نگه دارد. آلرژی‌ها بسیار شایع هستند. سازمان جهانی آلرژی (WAO) برآورد کرده‌است که شیوع آلرژی در کشورهای مختلف جهان دارای دامنه‌ای از ۱۰ تا ۴۰ درصد است. بیش از ۱۵۰ میلیون اروپایی از بیماری‌های آلرژیک مزمن رنج می‌برند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ نیمی از کل جمعیت اروپا دچار نوعی آلرژی باشند.

در اینجا به بیان برخی از مهمترین عوامل و مواردی که باعث ایجاد آلرژی در افراد می شود خواهیم پرداخت :

گرد و خاک : موجودات میکروسکوپی موجود در گرد و خاک ، که در گرد و غبار خانه وجود دارند و در شرایط رطوبت بیشتر رشد و نمو می کنند نیز می توانند ایجاد حساسیت نمایند. این موجودات ذره بینی از پوسته های مرده انسان و حیوان تغذیه می کنند. برای اجتناب از این نوع تحریک حساسیتی می توانیم از بالش های ضد حساسیت موجود در بازار استفاده کنیم . همچنین ملافه ها را هر هفته با آب داغ شستشو داده و بطور مداوم گرد گیری و نظافت کنید.

حساسیت به بادام زمینی : آلرژی بادام زمینی هم مانند حساسیت آجیل درختی بسیار رایج است و می تواند با واکنش شدید و حتی کشنده روبرو شود، کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند معمولا به آجیل درختی نیز حساسیت دارند. چون حساسیت به بادام زمینی زیاد در بین مردم شناخته شده نیست  افرادی که این حساسیت در آنها به صورت خانوادگی آلرژی دارد، بیشتر در معرض خطر هستند. به این دلیل، قبلا تصور می شد که معرفی بادام زمینی از طریق رژیم غذایی مادر و تغذیه با شیر مادر ممکن است حساسیت به بادام زمینی آغاز شود. حدود ۴ تا ۸ درصد کودکان و ۱ تا ۲ درصد بزرگسالان حساسیت به آلرژی دارند. حساسیت با بادام زمینی هم مانند بیشتر آلرژی ها با عدم مصرف قابل پیشگری می باشد. البته بهتر است که اگر کودکی دارای این آلرژی می باشد در بازه های زمانی متداول به پزشک مراجعه نماید.

آلرژی پوستی : خارش، قرمزی و برآمدگی‌های پوستی وضعیت رایجی هستند و علت آن‌ها ممکن‌است به‌راحتی قابل شناسایی نباشد. یک پزشک متخصص می‌تواند مشخص کند که آیا این نشانه‌ها حاصل آلرژی هستند یا خیر. یک پوست قرمز، دارای خارش و برآمدگی می‌تواند آزار دهنده، درناک و خجالت‌آور باشد. این ضایعات پوستی ممکن‌ است در نتیجه‌ی عوامل مختلفی نظیر قرار گرفتن در معرض برخی گیاهان، واکنش‌های آلرژیک به یک دارو یا غذا اتفاق بیفتد. اگزما و کهیر هر دو با آلرژی‌ها مرتبط هستند و دو نوع از شایع‌ترین ضایعات پوستی در این زمینه به شمار می‌روند. اگر وضعیت پوست یک فرد حاصل آلرژی باشد، پزشک می‌تواند تشخیص دهد و آن را مورد درمان قرار دهد.

آلرژی به نیش حشرات : نیش برخی حشرات (از جمله زنبورها و مورچه‌های آتشین) موجب بروز واکنش‌های آلرژیک نسبت‌به سم تزریق‌شده در پوست می‌شود. بیشتر افراد نسبت به نیش حشرات حساسیتی ندارند، ولی درد ناشی از نیش ممکن‌است باعث شود که آن‌ها فکر کنند به آن آلرژی دارند. دانستن تفاوت بین یک واکنش طبیعی و یک واکنش آلرژیک در این زمینه اهمیت دارد. هر ساله تعداد زیادی از مردم به علت نیش‌خوردگی توسط حشرات به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند. برآورد شده‌است که واکنش‌های مرگبار در این زمینه در حدود ۰/۸-۰/۴ کودکان و ۳ درصد افراد بالغ اتفاق می‌افتد.

مواد غذایی : آلرژِ ممکن است با هر نوع غذایی ایجاد گردد. اغلب آلرژی های غذایی فقط در اثر هشت غذا و خوراکی ایجاد می شود که در ادامه توضیح داده خواهد شد. حساسیت غذایی یک بیماری است که در آن غذاهای خاص سبب پاسخ ایمنی غیر طبیعی می شود، شروع آن به این علت است که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه برخی از پروتئین ها را در یک ماده غذایی، مضر تلقی می کند و پس از آن بدن شما یک اقدامات حفاظتی وسیعی از جمله آزاد کردن مواد شیمیایی مانند هیستامین (عامل التهاب) را راه اندازی می کند. برای افرادی که حساسیت غذایی دارند حتی قرار گرفتن در معرض مقادیر بسیار کمی از مواد غذایی دارای مشکل می تواند یک واکنش آلرژیک ایجاد کند. علائم واکنشی به آلرژیک می تواند بین چند دقیقه تا چند ساعت بعد خود را نشان دهند و این علائم به صورت تورم زبان، دهان و یا صورتی اشکال در تنفس، فشار خون پایین، استفراغ، اسهال، کھیر بثورات خارش دار باشد.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

موثرترین روش های درمان وسواس کدامند

پ اسفند 1 , 1398
وسواس اختلالی اضطرابی است كه به واسطه شرطی شدن فكر، احساس و عمل شكل می‌گیرد. روش ها و راهکارهایی وجود دارند تا فرد مبتلا به وسواس بتواند وسواس خود را کنترل نماید. وسواس یک ایده، فکر، تصور، احساس یا حرکت مکرر یا مضر می باشد که، با نوعى احساس اجبار […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها