علت های اصلی سرگیجه سردرد درافراد چیست

علت های اصلی سرگیجه سردرد درافراد چیست

سرگیجه یکی از شایع ترین علل مراجعه افراد بزرگسال به پزشک است. اما به ندرت علت سرگیجه عاملی جدی است و با به کار بردن راهکارهای ساده می توان آن را درمان کرد. سر گیجه و تار شدن بینایی ممکن است علت‌های متفاوتی داشته باشند. تعیین دقیق علت ریشه‌ای مشکل می‌تواند به انتخاب بهترین گزینه درمانی کمک شایانی کند. سرگیجه می‌تواند در موارد مختلف برای افراد گوناگون اتفاق بیفتد و ممکن است به دلایل یا موقعیت‌ های متفاوتی ایجاد شود. تعدادی از افراد این وضعیت را به صورت احساس گیج خوردن بیان می‌کنند، در حالی که برخی دیگر توصیف می‌کنند احساس می‌کنند دنیا دور سرشان تاب می‌خورد. گروه دیگری ممکن است آن را بصورت احساس عدم تعادل تجربه کنند در حالی که سایرین ممکن است برای توصیف آن برای اشخاص دیگر با دشواری مواجه باشند. برخی از افرادی که این حالت را تجربه می‌کنند، احتمالا این شرایط را همراه با تهوع، استفراغ یا احساس ضعف شدید یا غش تجربه نمایند. سرگیجه به خودی خود یک بیماری یا وضعیتی خاص نیست بلکه نشانه‌ای از مشکلاتی دیگر است که بر شخص اثر می‌گذارد. این وضعیت اغلب مواقع با گذشت زمان از بین می‌رود. همچنین در تعدادی از موارد، به راحتی بر طرف نخواهد شد. خوشبختانه روش‌های متعددی برای درمان سرگیجه وجود دارد. یک پزشک در نظر می‌گیرد چه چیزی باعث ایجاد علائم شده است و سپس برای درمان پیشنهاداتی می‌دهد که می‌تواند شامل مصرف دارو، تغییر شیوه زندگی و یا حتی جراحی باشد.

در اینجا به بیان برخی از علت های اصلی سرگیجه  سردرد درافراد خواهیم پرداخت :

التهاب گوش داخلی : علائم و نشانه‌های التهاب گوش داخلی(التهاب حاد عصب دهلیزی) شامل شروع ناگهانی سرگیجه دورانی به صورت مداوم و شدید که ممکن است چند روز طول کشیده و همراه تهوع، استفراغ و عدم تعادل باشد. این علائم ممکن است شدید بوده و منجر شود شما در بستر بمانید. زمانی که این علائم با از دست دادن ناگهانی شنوایی همراه باشد، این حالت را التهاب لابیرنت می‌نامند. خوشبختانه، التهاب عصب دهلیزی عموماً فروکش کرده و به خودی خود از بین می‌رود.

قند خون پایین : قند خون پایین از علت‌های سرگیجه است. بدن برای تامین انرژی خود به قند و یا گلوکز نیاز دارد. زمانی که سطح قند خون بدن پایین بیاید، شما احساس سرگیجه و خستگی خواهید داشت و بدن شما خواهد لرزید‌. قند خون پایین غالباً از عوارض انسولین و دیگر داروهای است که برای درمان دیابت از آن‌ها استفاده می‌شود‌‌. این داروها در اصل سطح قند خون بدن را پایین می‌آورند ولی اگر دوز مصرفی آن‌ها به درستی رعایت نشود، سطح قند خون می‌تواند به سرعت پایین رود. اگر فرد به دیابت مبتلا نباشد، امکان ابتلا به هیپوگلیسمی (hypoglycemia) وجود دارد. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که فرد برای مدت زمانی غذا نخورد و یا اینکه بدون اینکه چیزی بخورد مقدار زیادی الکل مصرف کرده باشد.

بیماری منیر : بعضی افراد مبتلا به بیماری منیر هستند. این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان و در سن ۴۰ تا ۶۰ سال بروز می کند و با سرگیجه های شدیدی همراه است. علائمی مانند کاهش شنوایی، سردرد و احساس کیپ شدن گوش قبل از بیماری فرد را آزار می دهد. برای درمان و پیشگیری این بیماری که ممکن است فرد را از فعالیت های روزمره باز دارد، بهتر است آزمایشات خاص پزشکی توسط متخصص انجام شود.

بالا رفتن سن : در افراد بالای ۵۰ سال به تدریج تغییراتی در گوش میانی آن‌ها رخ می‌دهد. در اثر این تغییر فیزیولوژیکی طبیعی ممکن است زمانی که فرد به شکل نادرستی خوابیده، هنگام بلند شدن از جای خود دچار گیجی سر شود. سعی کنید به آرامی از جای خود بلند شوید. در چه صورتی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر گیجی سر تا چند دقیقه بعد کماکان ادامه داشته یا به طور مرتب رخ دهد.

سرگیجه عصبی : سرگیجه می‌تواند بیشتر ارگان های حیاتی بدن را درگیر کند؛ یکی از این ارگان ها سیستم عصبی است؛ از عصب بینایی و چشم گرفته تا فشار مضاعف به مغز و مخچه؛ شاید به همین دلایل باشد که سرگیجه با میگرن و سردرد همراه می‌شود. درواقع، سرگیجه ناشی از التهاب عصب تعادلی، یک حالت ناگهانی است و زمانی که فرد قصد برخاستن از جای خود را دارد، دچار این نوع سرگیجه می‌شود که در بیشتر موارد با چرخش ناگهانی همراه است؛ شما باید برای برطرف شدن این سرگیجه یک هفته صبر کنید.

حمله قلبی و سکته مغزی : سرگیجه همراه با سایر علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، درد بازو، درد پشت یا درد فک، می‌تواند نشانه‌ای از حمله قلبی باشد. نشانه‌های سکته مغزی هم عبارتند از سردرد ناگهانی، بی‌حسی، ضعف، تغییرات بصری، مشکل در راه رفتن و یا گفتار به همراه سرگیجه شدید. تمام این علائم بخصوص در افراد مسن نیاز به فوریت‌های پزشکی دارد. اگر شما و یا کسی که پیش شماست، دچار هر یک از این علایم شد، باید سریعا خودتان را به پزشک برسانید (به اورژانس زنگ بزنید و یا کسی شما را به بیمارستان ببرد)، زیرا درمان فوری باعث زنده ماندن فرد و بهبود سریع‌تر او می‌شود.

عوارض دارو ها: گیجی می تواند یک عارضه جانبی از برخی دارو ها باشد. از جمله این دارو ها می توان به دارو های ضد تشنج، ضد افسردگی، آرام بخش ها و مسکن ها اشاره کرد. مخصوصا، دارو های کاهنده فشار خون در صورتی که فشار خون را بیش از حد کاهش دهند، می تواند سبب احساس غش در فرد گردند.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

سکته چشمی چیست و علل و عوامل آن کدامند

چ فروردین 20 , 1399
بطور کلی سکته عملی است که در اثر عدم خون رسانی به اندامی خاص مانند: مغز، قلب و یا حتی چشم به وجود می آید. سکته چشمی یکی از خطرناک ترین انواع سکته ها به شمار می آید که عوارض جبران ناپذیری را برای فرد مبتلا در پی خواهد داشت. […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها