جویدن ناخن عادت ناپسندی است که علاوه بر از بین بردن زیبایی ناخن سبب بیماری ها و آسیب های دیگری نیز می شود. حدود نیمی از بچه ها و نوجوانان، ناخن هایشان را می جوند ، بعضی از آنها دوباره رشد می کنند اما نه به سلامت و زیبایی روز اول .اگر شما یک شخص بالغ هستید که ناخن های تان را می جوید، ممکن است زمانی که جوان تر بوده اید این کار را انجام می دادید و هرگز متوقفش نکرده اید. در بسیاری از موارد، این اختلالات عادتی می توانند با کمک والدین، معلم و یا یک راهنمای مناسب برطرف شوند. اما در موارد کمی، کودک این عادت را تا بزرگسالی نیز دارد که می تواند ارادی یا غیرارادی باشد. یکی از رایج ترین این اختلالات عادتی در بزرگسالان، جویدن ناخن است. فرد مبتلا معمولا ناخن های دستش را هنگام عصبانیت، فشار عصبی، خستگی و یا در محیط پر تنش می جود. بر اساس آمار، جویدن ناخن در کودکان و نوجوانان شایع است، اما ۵ درصد آن ها این عادت را تا بزرگسالی نیز با خود دارند.
در اینجا به بیان برخی از عوارض مهم جویدن ناخن در افراد و کودکان خواهیم پرداخت :
عفونت های دهان : موقع جویدن ناخن، معمولا دست ها کثیف و آلوده هستند. لذا باکتری ها و میکروب های مضر روی دست باعث عفونت دهان، لب ها و لثه می شود. آیا می دانید که حدود ۲۰۰۰ نوع عفونت پوستی در سالن های آرایش ناخن کشف شده است، آن وقت متوجه می شوید که شما با جویدن ناخن های خود در معرض ابتلا به چه بیماری هایی هستید.
عفونت اطراف انگشتان : ناخن جویدن علاوه بر پیامدهای فیزیکی، نتایج بد احساسی هم روی فرد به جا می گذارد. ناخن جویدن دائم باعث قرمزی و زخم شدن انگشت ها شده، ممکن است موجب خونریزی پوست اطراف ناخن های جویده شده و نیز عفونت آن نقطه گردد. این کار باکتری ها و ویروس های موجود روی انگشت ها را به دهان منتقل کرده، احتمال بروز عفونت ها را بالا می برد. از طرفی پوست زخم شده اطراف ناخن، محل مناسبی برای ابتلا به انواع ویروس ها و عفونت های باکتریایی می شود.
التهاب : ترکیب شیمیایی بزاق شما این امکان را به شما می دهد که چربی ها و سایر مولکول های غذایی را از بین ببرید ، در حالی که به هضم آن ها کمک می کند، اگر شما همواره ناخن هایتان را در دهان خود قرار دهید، پوست انگشت می تواند از نوک انگشتان شما آسیب ببیند و باعث سوزش گردد به همین دلیل، مکیدن لب هایتان باعث می شود، که آنها خشک و ترک ترک شوند؛ چرا که برخورد همیشگی بزاق شما در واقع علت ساییدگی پوست است.
مشکلات دندان : جایگاه هایی که ریشه های دندان را نگه می دارند می توانند به واسطه ناخن جویدن مزمن تغییر شکل داده یا از بین بروند و کج شدن دندان ها را موجب شوند. ناخن جویدن می تواند موجب شکستگی در دندان هایی شود که از آنها برای جویدن ناخن استفاده می کنید و می تواند التهاب و بیماری لثه را در پی داشته باشد.
اثرات روحی : به طور اجتماعی ناخن جویدن عادت ناخوشایندی است که می تواند باعث تحقیر، سرکوب های احساسی و آسیب های اجتماعی شود. علاوه بر اثرات روحی روانی و سلامتی، ناخن جویدن به طور کلی از نظر دیگران نوعی رفتار ناخوشایند در نظر گرفته می شود.
رشد نامناسب ناخن ها : اگر به بافت اطراف ناخن های تان آسیب بزنید ممکن است رشد ناخن ها را برای همیشه متوقف کنید و این کار نیز، شکل ناخن ها را غیر طبیعی نشان می دهد و یا حتی می تواند لبخند شما را نیز خراب کند. چرا که باعث تراشیده شدن ،ترک خوردن و یا شکستن دندانها می شود.
کیفیت نامناسب زندگی : در مطالعهای که امسال به چاپ رسید دریافتند آدمهایی که به صورت مزمن ناخنشان را میجوند از کسانی که این کار را نمیکند اختلال بیشتری را در کیفیت زندگی خود گزارش میدهند. سطح این اختلال با مدت زمان صرف شده برای جویدن ناخن، تعداد ناخنهای درگیر و شمار کسانی که اختلالات قابل رویت ناخن را گزارش میدهند افزایش مییابد. تنش به وجود آمده هنگام تلاش برای مقاومت در برابر جویدن ناخن، رنج بردن به خاطر جویدن ناخن یا خود رفتار ناخن خوردن نیز به طرز منفی بر کیفیت زندگی تاثیر میگذارند.
منبع و ماخذ : pishro-teb.com