مهمترین علائم سرطان پروستات چیست

مهمترین علائم سرطان پروستات چیست

با اینکه در اکثریت آقایون سرطان پروستات قبل از شروع بروز علائم تشخیص داده می‌شود اما خیلی مهم است که با نشانه‌ها و علائم این بیماری آشنا باشید.کسانیکه نگران خود یا عزیزانشان هستند که مبادا به سرطان پروستات مبتلا شوند، باید اصول مربوط به علائم اولیه این بیماری را بدانند. این نوع سرطان در پروستات به وجود می‌آید؛ پروستات غده‌ی کوچکی است که در دستگاه تناسلی بیش‌تر پستانداران نر وجود دارد. این غده با ترشح یک مایع برای حمل و تغذیه‌ی اسپرم، نقش مهمی در تولید مثل ایفا می‌کند. انواعی مختلفی از سرطان پروستات وجود دارد، که نحوه‌ی ایجاد و پیشرفت هر یک از آنها اندکی با دیگری متفاوت است. اغلب اوقات سرطان به‌تدریج در طول زمان به وجود می‌آید و خطر انتشار وسیعی به همراه ندارد. از طرف دیگر، برخی از انواع سرطان پروستات نیز می‌توانند انتشار بسیار سریع و مخربی داشته باشند. این سرطان مخصوص مردان است، و اغلب در سنین بالا رخ می‌دهد.

سرطان پروستات در بعضی از آقایان به‌صورت پنهان پیشرفت می‌کند و زمانی علائم خود را نشان می‌دهد که بیماری وارد مراحل پیشرفته شده است. بنابراین شناخت این بیماری و نشانه‌های آن و انجام تست‌های سرطان در تشخیص به‌موقع بیماری اهمیت دارد. پزشک متخصص بهترین کسی است که شما را در مورد لزوم و نحوه‌ی انجام تست‌ها راهنمایی می‌کند. در حال حاضر روش‌های درمانی متفاوتی برای غلبه بر این بیماری وجود دارد و بدون شک روش‌های موجود برای درمان سرطان پروستات همگام با پیشرفت علم در حال پیشرفت است.

حال در اینجا با برخی از علائم  این سرطان آشنا شویم :

برخی از نشانه های این بیماری بسیار شایع است که بخاطر موقعیت قرارگیری پروستات در بدن است.

تکرر – ادرار کردن در دفعاتی بسیار بیشتر از حد طبیعی

اضطرار – حس اینکه باید فوراً ادرار کنید

شب‌ادراری – بیدار شدن مداوم طی شب برای ادرار کردن

تردید – دشواری شروع جریان ادرار

همه این علائم نتیجه مستقیم تنگ شدن مجرای خروجی مثانه در پروستاتی است که بزرگ شده است. علائم ادراری که در بالا به آنها اشاره شد بی‌شک متداول‌ترین نشانه‌هایی است که مردان مبتلا به سرطان پروستات تجربه می‌کنند. اما تنها علائم این بیماری نیستند. علائم کمتر شایع آن عبارتند از:

خون در ادرار

خون در مایع منی

ناتوانی جنسی

درد استخوان (مخصوصاً در ناحیه کمر، لگن و دنده‌ها)

از دست دادن کنترل ادرار

این علائم تنها مختص پروستات نیستند و مشکل در سایر اندام‌های بدن نیز ممکن است موجب بروز ‌آنها شود. اما در هر حال علائمی هستند که باید مراقب آنها باشید.

در اینجا بهتر است با برخی از راه‌های پیش‌گیری از ابتلاء به سرطان پروستات بیشتر آشنا شویم :

شواهد دقیقی در دست نیست که نشان دهد خوراکی یا غذای خاصی باعث ایجاد سرطان پرستات می‌شود، ولی برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود رژیم غذایی سالم و متنوعی برای خود در نظر بگیرید. مصرف کافی اسیدهای چرب، و ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد و از چاق شدن جلوگیری کند. با توجه به اینکه اندازه پروستات بعد از سن حدود ۴۵ تا ۵۰ سالگی شروع به رشد می‌کند، به افراد بالای این سن توصیه می‌شود هر روز یک گوجه فرنگی خام مصرف کنند. لیکوپن یکی از آنتی‌اکسیدانهای مهم موجود در گوجه فرنگی است که می‌تواند از بروز سرطان پروستات پیشگیری کند. این آنتی‌اکسیدان در سیب‌زمینی، گریپ فروت و هندوانه نیز به وفور یافت می‌شود. از طرف دیگر مکمل‌های حاوی ویتامین A (بتاکاروتن) احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می‌دهند. در نتیجه قبل از شروع مصرف هر نوع ویتامین یا مکمل دیگر، حتما با پزشکتان مشورت کنید.

لازم به ذکر است، هرگونه افزایش حجم پروستات مستقیما به منزله‌ی ابتلا به سرطان پروستات نیست. بزرگی پروستات در بسیاری از مردان به دلیل هایپرپلازی یا بیش‌رویشی خوش‌خیم ایجاد می‌شود که خطر کمی دارد و جزء بیماری‌های شایع مردان سالخورده است.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

مزایا و موارد مصرف روغن نارگیل چیست

چ خرداد 23 , 1397
روغن نارگیل یکی از غنی ترین منابع روغن اشباع به شمار رفته و حدود ۹۰% از اسیدهای چرب موجود در آن، به حالت اشباع می باشند. هر چند در گذشته روغن نارگیل به دلیل برخورداری از مقادیر بالای چربی اشباع، ماده ای مضر محسوب می شد، اما داده های جدید […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها