مهمترین عوامل کاهش قدرت شنوایی چیست

مهمترین عوامل کاهش قدرت شنوایی چیست

شنوایی حس مهمی است که بخشی از ارتباطات ما را با جهان خارج امکان پذیر می‌سازد. کودک با دریافت های شنیداری، حرف زدن را یاد می‌گیرد. چنانچه طفلی از ابتدا نشنود قادر به تکلم هم نیست. حدود ۱۰% از جمعیت جهان دچار کمشنوایی هستند که ۱۳۰ میلیون در حد متوسط تا شدید می باشند. کم شدن شنوایی میتواند یک یا دوطرفه ، خفیف تا کامل ، فرکانس ‌های پائین یا بالا ، مادرزادی یا پس از تولد باشد. برحسب دلیل آن، این مشکل می تواند خفـیف تا حاد و همچنین برگشت پذیر، موقتی یا دائمی باشد. از ایـن مشکـل بـه نام اختلال شنوایی نیز یاد می شود که عدم شنوایی مادرزادی نـیز از جمله آن است. کاهش تدریجی شنوایی ممکن است همه سنین را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل سومین بیماری متداول دراز مدت میان سالخوردگان امریکایی به شمار میرود و تا %۴۰ از افراد بالای ۶۵ سال و %۸۰ از افراد بالای ۸۵ سال را تحت تاثیر قرار می دهد. ممکن است شما نیز دچار مشکل شنوایی باشید و خودتان از آن بی خبر باشید، مخصوصاً اگر این بیماری به طور تدریجی در شما ایجاد شده باشد.

در اینجا به بیان برخی از مهمترین دلایل ایجاد کم شنوایی خواهیم پرداخت :

بیمارهای مزمن : برخی بیماری‌های مزمن که مستقیما مربوط به گوش نیستند می‌تواند باعث افت شنوایی شوند. برخی با مختل کردن جریان خون به گوش داخلی یا مغز باعث آسیب می‌شوند. این شرایط عبارتند از بیماری‌های قلبی، سکته، فشار خون بالا، و دیابت. بیماری های نقص ایمنی مثل آرتروز رماتیسمی نیز می‌توانند با کاهش شنوایی ارتباط داشته باشند.

سن : همه می دانند که با افزایش سن شنوایی کم می شود. اما وقتی این اتفاق برای شما می افتد، کمی غافلگیر می شوید. در برخی جوامع، یک نفر از هر سه نفر بزرگسال ۶۵ تا ۷۴ ساله، شنوایی شان را از دست می دهند و تقریبا نیمی از افراد بالای ۷۵ سال به خوبی نمی شنوند. شیوه ی زندگی نقش بزرگی در این زمینه دارد، مانند قرار گرفتن مکرر در معرض صداهای بلند، سیگار کشیدن و داشتن سابقه ی خانوادگی کاهش شنوایی با افزایش سن. معمولا از دست دادن شنوایی در اثر افزایش سن به آرامی شروع می شود و به تدریج در هر دو گوش پیشرفت می کند.

ضربه : ضربه هایی مانند سیلی ، سوانح رانندگی ، برخورد اجسام مختلف به سر و گوش و… از جمله عواملی است که به گوش آسیب می رساند و ممکن است سبب آسیب های شدید به سیستم شنوایی شوند.

عوامل ژنتیكی : به نظر می رسد بیش از۵۰ درصد از تمامی كم شنوایی های مادرزادی كودكان مربوط به عوامل ژنتیكی باشد. كم شنوایی های ژنتیكی ممكن است اتوزوم غالب، اتوزوم مغلوب یا وابسته به جنس باشند. در كم شنوایی های اتوزوم غالب، یكی از والدین كه حامل ژن كم شنوایی و خود، كم شنواست، آن را به كودك خود منتقل می كند. این احتمال زمانی بیشتر می شود كه هر دو والد دارای ژن غالب )كم شنوا) باشند و یا پدر بزرگ و مادر بزرگ یكی از والدین كم شنوایی ژنتیكی داشته باشند.

فشار بیش از حد در پرده گوش : در حالی که تجربه ی افزایش فشار در گوش در هنگام پرواز یا شنا کردن در زیر آب کاملا طبیعی است، اما فشار دردناک و یا بی مقدمه، در حالی که تغییری در فشار هوا ایجاد نشده، غیر عادی است. تورم گلو یا گوش، شیپور استاش (مجرای شنوایی)، که گوش میانی را به قسمت بالای گلو متصل می کند، را باز کرده و از ایجاد توازن در فشار هوا که توسط پرده ی گوش انجام می شود، جلوگیری می کند.

سرو صدا: از علل دیگر کم شدن قدرت شنوایی، مجاورت مداوم در محیط پر سر و صداست. در جوامع صنعتی و در کارخانجات سر و صدای دستگاه‌ها، باعث افت تدریجی شنوایی می‌گردد. همچنین گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و به خصوص از طریق هدفون و هدست در نوجوانان و جوانان می‌تواند صدماتی جدی و برگشت ناپذیری به گوش وارد نماید. تنها راه درمان دراین قبیل موارد محافظت از گوش در محیط‌های صنعتی و دوری جستن از مکان‌های پر سر و صداست.

بیماری های دوران کودکی : بسیاری از بیماری های دوران کودکی می توانند باعث کاهش و یا از دست دادن کامل شنوایی شوند. عفونت گوش میانی به دلیل وجود مایع عفونت در شنوایی کودک تاثیر می گذارد. علاوه بر عفونت گوش، سایر عفونت ها نیز ممکن هستند که به گوش میانی یا داخلی آسیب وارد کنند و در شنوایی اختلال ایجاد کنند. از دیگر بیماری هایی که می توانند شنوایی کودکان را تحت تاثیر قرار دهند، می توان به آبله مرغان، آنفولانزا، سرخک، مننژیت و اوریون اشاره کرد. واکسیناسیون های به موقع می توانند از کودک شما در برابر این بیماری ها و عوارض ناشی از آنها محافظت کند.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

بهترین روش درمان لک های پوستی چیست

س مرداد 1 , 1398
لکه های تیره پوست را به نام‌های لکه های پیری یا لکه های سیاه هم می‌شناسند. آن‌ها تکه های تغییر رنگ یافته‌ای از پوست هستند که ممکن است روی صورت، شانه‌ها، بازوها، یا پشت ظاهر شوند و می‌توانند ته‌رنگی قرمز ، قهوه ای یا خاکستری داشته باشند. این لکه ها […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها