با برخی مواد غذایی مضر برای کلیه بیشتر آشنا شویم

با برخی مواد غذایی مضر برای کلیه بیشتر آشنا شویم

بدون شک می‌دانید که کلیه‌ها چه نقش مهمی در ادامه ی حیات بدن دارند. این اعضای کوچک لوبیایی شکل وظیفه ی دفع ضایعات را بر عهده دارند. در واقع همین دو عضو کوچک واقع در دو طرف ستون فقرات روزانه ۲۰۰ لیتر خون را تصفیه می‌کنند و دو چهارم ضایعات آماده برای دفع را از طریق ادرار از بدن خارج می سازند. آنچه واضح است، کلیه‌های سالم برای سم‌زدایی و دفع ضایعات بدن لازم و ضروری اند. بنابراین باید به هر ترتیبی شده حواسمان به سلامت آن‌ها باشد. تردیدی وجود ندارد که سلامت کلیه ها برای سمزدایی کارآمد بدن حیاتیست. با این وجود، برخی مواد غذایی می توانند موجب شکل گیری سنگ های کلیه شده و این اندام ها را از ارائه عملکرد درست خود باز دارند. اگرچه ممکن است کسانی که هیچ سابقه‌ای در ابتلا به سنگ کلیه نداشته‌اند هم دچار این مشکل شوند، بسیاری از افراد به طور کلی مستعد ابتلا به سنگهای کلیوی‌اند که معمولا با تحمل دردی بسیار خود را نشان می‌دهد. پرهیزها و توصیه‌های غذایی ویژه‌ای وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان از شکل‌گیری و ابتلا به سنگ کلیه تا حد زیادی در امان ماند.

در اینجا به بیان برخی از نکات و مواد غذایی مضر برای کلیه و سنگ ساز خواهیم پرداخت :

قهوه ی زیاد : قبل از هر چیزی بگوییم که هر ماده ی غذایی مفید برای بدن لازم است. مشکل زمانی بروز می‌کند که دچار افراط شویم. مصرف به اندازه ی قهوه بدون شک برای بدن مفید خواهد بود اما زیاده روی در مصرف آن باعث بروز مشکلاتی می‌شود که کلیه‌ها نیز در امان نخواهند ماند. باید بدانید که مصرف افراطی کافئین به صورت چای یا قهوه می‌تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود. به خاطر اینکه کافئین زیاد باعث دفع زیاد کلسیم از طریق ادرار می‌شود. علاوه بر این کافئین زیاد می‌تواند باعث بروز نارسایی کلیوی شود.

نمک : مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید تا سبب کاهش میزان کلسیم در ادرارتان شود. همچنین از غذاهایی که سدیم یا نمک زیادی دارند، همچون تنقلات شور، نودل، سوپهای کنسروی، و گوشتهای فرآوری‌شده اجتناب کنید.

ازدیاد مصرف مسکن : عوارض جانبی مسکن ها معمولا کلیه ها را نشانه می گیرد. در این زمینه، یکی از بدترین نوع مسکن ها گروه ضد التهاب های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن هستند. حدود ۳ درصد بیماری های کلیوی به دلیل استفاده بی رویه این نوع مسکن ها به وجود می آیند. بنابراین، هرگز بیش از حدی که پزشک تان درنظر گرفته و یا بدون تجویز پزشک از این مسکن ها استفاده نکنید. همچنین اگر به مسائلی در مورد کارکرد کلیه های خود شک دارید، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

منابع غذایی اگزالات : اگزالات غالبا در غذاهای گیاهی یافت می شود. کلسیم با اگزالات در روده ترکیب می شود. این ترکیب، باعث کاهش قدرت جذب کلسیم می گردد. گاهی، سنگ های اگزالات کلسیم در اثر کافی نبودن کلسیم در روده به وجود می آید. در نتیجه مقدار زیادی اگزالات برای دفع از بدن به طرف کلیه ها می رود. در سنگ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم، بیمار بهتر است منابع غذایی اگزالات را در رژیم غذایی خود کاهش دهد. اگزالات در بیشتر غذاها وجود دارد، اما در ریواس، اسفناج، توت فرنگی ، شکلات، سبوس گندم ، آجیل، چغندر و چای از همه بیشتر است.

ننوشیدن آب کافی : هر روز کلیه های ما میزان زیادی خون تصفیه می کنند و در حدود ۲ لیتر ضایعات از بدن جدا می سازند. کمبود آب بدن مشکلات جدی به خصوص برای افرادی که دچار عفونت ادراری یا سنگ کلیه هستند به بار می آورد. واقعیت این است که برای حفظ سلامت کلیه ها باید به میزان کافی مایعات و به خصوص آب نوشید. البته نوشیدن آب بیش از حد نیز باعث حفاظت هر چه بیشتر از کلیه ها نمی شود.

مواد غذایی فرآوری شده : مواد غذایی فرآوری شده مانند چیپس و غیره حاوی ترکیباتی نگهدارنده و مضر هستند که به عملکرد کبد و کلیه ها رحم نمی کنند. این ترکیبات آسیب رسان باعث تشکیل سنگ کلیه نیز می شوند.

فسفر : کلیه بیمار، قادر به خارج کردن فسفر از خون نیست و این باعث افزایش فسفر در خون می شود. افزایش فسفر در خون می تواند منجر به از دست دادن زیاد کلسیم از استخوان ها و در نتیجه پوکی استخوان ها و زود شکستن آنها گردد. پس بهتر است افراد مبتلا به سنگ کلیه ، مصرف فسفر را نیز در رژیم خود کم کنند.

منبع و ماخذ : pishro-teb.com

پست بعدی

بهترین روش کاهش دردهای مفصلی چیست

چ مهر 10 , 1398
آسیب و جراحات و یا بیماری هایی که بر روی رباط، بورس‌ها ( کیسه‌های حاوی مایع سینوویال که در اطراف مفاصل وجود دارند) یا تاندون های اطراف مفصل تاثیر می گذارند ، یکی از شایع ترین علل درد مفصلی است. هنگامی که رباط ها، غضروف و استخوان درون مفصل دچار […]

نویسندگان

پیشرو طب پرشیا

شرکت پیشرو طب پرشیا با اخذ مجوز رسمی واردات از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران و مجوز واردات و خدمات تجهیزات لیزر از سازمان انرژی اتمی به عنوان اولین عرضه کننده و اولین دارنده گواهینامه بین المللی ISO13485 و ISO9001 در مدیریت کیفیت واردات تجهیزات پزشکی در ایران معرفی گردیده است ، کلیه محصولات این شرکت دارای مجوز رسمی واردات از وزارت بهداشت با قابلیت استعلام میباشد .

دسته‌ها